halsnıng fran turkiet

Har kommer en halsnıng utan prıckar... Vi har det underbart!!! Massor av sol och bad, det ar ca 36 grader ı skuggan, och 28 i vattnet.
Igar var vi pa Turkısk afton pa hotellet. Det ar ju inte precıs som att vi aldrig har sett det forr men anda skont att sitta och titta pa det i lugn och ro.
Peter har precis varit och rakat sıg och nu ska vı ga ner tıll stranden.....

stress, kök, resa och galapremiär med Tarantino

Oj oj... Nu har det varit en hel del att göra den senaste tiden! Vadå semester??? Vi har stressat som galningar för att få någorlunda ordning på köket innan vi åker. Den enda dagen som vi tog det någorlunda lugnt var i lördags. Peter åkte ner till Hultsfred med min kära lillebror och mina brorsöner. De var där och tittade på bl.a. Metallica.

Jag höll på och skrapade väggarna i köket på dagen men på eftermiddagen åkte jag och Sandra till Täby centrum där vi först shoppade lite och sen gick på bio. Vi såg The Proposal och gillade den båda två. Det var mysigt att gå på bio bara vi två, vet inte om eller när vi har gjort det tidigare.

Köket då, ja, det mesta är faktiskt klart, det är bara de där irriterande smådetaljerna kvar. Som till exempel att det inte finns vatten där inne eftersom vattenblandaren inte kommit än, trots att den skulle kommit i fredags förra veckan. Även om den skulle komma i morgon så hinner vi inte göra något åt det nu. För övrigt är det fogningen vid kaklet och lite täcksidor som ska på, annars är det mesta klart och vi är väldigt nöjda. Det har blivit jättefint tycker vi, svart och vitt så som vi ville ha det också. Jag orkar inte fota nu, för det skulle innebära att jag blir tvungen att starta upp min bärbara dator för att kunna lägga in bilderna och det orkar jag inte just nu.

I går var vi inbjudna på stor galapremiär av filmen " Inglourious Basterds" av Quentin Tarantino. Skådisar var bl.a. Brad Pitt och en som heter Waltz någonting. Tarantino himself var där och även den där Waltz-snubben (som var en mycket, mycket bra skådespelare). Det var kul för filmen hade absolut världspremiär för oss igår. Tarantino hade av någon anledning valt just Stockholm som startplats för galapremiärerna (ska väl gå vidare runt världen nu, han var i alla fall på väg till London direkt efter Stockholm igår). En himla massa kändisar var det ju på plats också (även om jag har väldigt svårt att känna igen folk eftersom jag är ganska ointresserad av TV och kändisar.

Vilka var där...? Tja, alla som var där förra gången var där igår också, jag (tror) även att jag såg Persbrandt (är inte helt säker på hur människan ser ut men jag tror att det var han, åtminstone om han var i sällskap med en höggravid tjej). Lyckligast var jag i alla fall över att se en av mina stora idoler, Johnny eller Mattias från byggprogrammet på femman. Jag vet inte vem som är vem av dem men det var i alla fall en av dem.  Tja, sen var det en massa andra "kändisar" där men som jag inte vet namnet på... Det var i alla fall mängder med fotografer och autografjägare utanför avspärrningarna igår. Lite coolt att lilla jag (fast egentligen Peter) är inbjudna.

Just nu tar jag en liten paus från packandet. Vi ska lämna stackars Sandra i röran här hemma och åka till Turkiet i morgon. Hon är hemma och är hundvakt men tycker nog att det är lite skönt att bli lite av med oss för ett tag. Hon verkar ha ett fullt program av folk som ska befolka huset när vi är borta.

Just nu är jag nog för trött för att kunna njuta av tanken på att vi ska åka i morgon och det kommer antagligen att ta ett par dagar att stressa ner men nog sjutton ska det bli skönt. Bara ligga där på stranden och koppla av med en bra bok i handen, eller en öl, eller bara ligga där och njuta av utsikten mot havet...

Vi får se om jag hinner få iväg några rader i morgon, annars blir det troligen inget inlägg från mig förrän den 6 augusti igen. Det kan ju hända i och för sig att jag lånar datorn i foajén och slänger iväg ett inlägg någon gång... men det är inte säkert.

ännu mer strul!

Idag har jag först skurat klart i köket. HURRA! Så skönt att äntligen få det klart. Ja, klart eller klart, det är fortfarande massor av gojs kvar på golvet men det värsta är i alla fall borta. Nu är det "bara" finputsningen kvar.

Sen åkte vi iväg för att köpa kakel till köket och efter att ha varit på ett ställe, tycka att vi tittat överallt så kom jag på att det finns en annan färgaffär som vi inte varit inne i. Vi åkte dit och plötsligt så fanns det ett kakel som vi båda gillade. Sandra godkände det också (i efterskott). Det är svart så det blir nog en snygg brytning mot de vita luckorna, det svarta golvet och väggarna. Vi får väl se.

Senare på kvällen har jag burit in alla kartonger som är kvar till köket och jag inser hur jäkla mycket det är kvar att göra. Usch och fy vad trött jag blir. Det känns som om vårt nya kök är väldigt avlägset...

På kvällen upptäckte Sandra att det var blött på golvet i tvättstugan. Det visade sig att vår varmvattenberedare har börjat läcka. Vi visste att den var dålig och vi har beställt ny, tillsammans med ett luft-vattensystem men det ska inte installeras förrän efter semestrarna. Så, i värsta fall kan vi inte använda varmvatten förrän efter sommaren igen...

Dessutom, så verkar det som om drivningen på vår gräsklippare har lagt av! Den är bara ett par år gammal, tillräckligt för att garantin ska ha gått ut men alldeles för ny för att köpa en ny.

Just nu känns det mesta som skit!!!

strul!

Igår var Linda, Tomas och pojkarna här och skulle hjälpa oss med köket igen. Det viktigaste att få hjälp med var bänkskivorna. Detta eftersom dessa var för tunga för mig och eftersom Tomas åker iväg på jobb igen inatt. Det var liksom nu eller aldrig. Det första som händer när Peter och Tomas packar upp den stora bänkskivan (244 lång) var att Tomas upptäcker en skada på den. Skadan var precis i kanten som ska gå mot spisen och syns väldigt tydligt. Vi kan inte avgöra om det är en transportskada eller om det är en fabriksskada men vi tippar på fabriken.

I vilket fall som helst så ringer vi till IKEA och de är mycket tillmötesgående. Självklart ska vi få en ny bänkskiva, problemet är bara att det är 5 veckors leveranstid eftersom den är måttbeställd. Som tur var så sa tjejen vi pratade med att hon förstod att vi inte kunde stå utan kök i 5 veckor så vi fick tillåtelse att såga ut för diskbänk och att använda den skivan vi har tills den nya kommer. Jätteskönt men samtidigt jobbigt att veta att det inte blir klart förrän i mitten av augusti i stället för nu...

Nåja, de packade i stället upp de andra två bänkskivorna... Då visade det sig att en av dem var 2 cm längre än vad vi beställt! Problemet med det är att det är den som går mot kyl och frys. Alltså, än en gång telefonkö till IKEA för att reklamera. Den här tjejen ville inte ge oss tillåtelse att såga av skivan utan ville ha foton först. Grejen är att vi måttbeställde för att verkligen få snygga skivor. Visst kan vi säga ok och att vi skiter i det men om den ska sågas av oss så blir det inte lika snyggt, slipat och rundat osv. Vi betalade ju dessutom ganska många tusenlappar extra för att verkligen få det bra och då känns det inget vidare att acceptera något som inte är bra. Nåja, det kommer säkert att lösa sig där också men det är jobbigt att vänta. Tills vidare så lyckades Tomas och Peter knöka in den här bänkskivan ändå genom att lossa på en täcksida. I och med detta så blev det ändå inte så mycket gjort igår som det skulle ha blivit, nu ligger visserligen bänkskivorna på men de är lösa, vi kan ju inte skruva fast dem förrän de riktiga kommer om 5 veckor.

Så, igår kväll så bestämde vi oss för att sätta in nya kylen och frysen i alla fall och efter en hel del stånk och stön lyckades vi få in dem. OCH eftersom bänkskivan är för lång, de har fått lossa på täcksidan så sticker den in ett par cm på platsen där kylen och frysen ska stå. Nu gick det in precis ändå men det är millimeterpassning, vilket innebär att vi inte kan öppna dörrarna på vare sig kylen eller frysen ordentligt. Om man öppnar kylen för mycket så lär det bli en buckla i dörren eftersom bänkskivan sticker ut. Om man öppnar frysen för mycket så går dörren in i kylen. Nu står det i alla fall på plats men det gäller att vara jäkligt försiktig med att öppna där så att vi inte förstör det nya. I vilket fall som helst var det underbart att få in det i köket och bort från hallen,  hallen kändes plötsligt jättestor. I morgon ska vi väl plocka över från gamla kylen och frysen till det nya, så kan vi bli av med de gamla också -som också står i hallen.

Sen börjar det nästan bli skrattretande och jag undrar om allt ska jäklas för oss! I morse sa vi att vi skulle ta in den gamla spisen så länge. Vi är så vansinnigt trötta på hämtmat, vilket vi med några få undantag har levt på i minst två veckor nu... Idag ville vi laga riktig mat! Nya spisen står innanför en massa möbler i vardagsrummet så den kommer vi inte åt än (kanske i morgon), dessutom behövs det nog en elektriker för att koppla in den. SÅ, vi bestämmer oss för att tillfälligt dra in den gamla spisen (som också stod i hallen, tillsammans med diskmaskinen). Då visar det sig att spisjäkeln inte går in i hålet där den ska stå!!! Det är inte mycket som skiljer men tillräckligt för att det inte ska funka. Till slut lyckas Peter få in den i alla fall genom att sänka spisen en dm. Måtte nya spisen vara en cm smalare, annars måste hela den bänksektionen som är till höger om spisen flyttas en cm till höger... STOR JÄKLA SUCK!!!

Vi handlade ju köket när IKEA hade en kampanj, "för varje 10 000 du handlar kök för, får du 1000 kronor att handla annat för". Det var inget som var planerat från oss och när vi började titta så visste vi inte ens att kampanjen fanns. I vilket fall som helst så blev det några tusen och dessa hade vi inte "hämtat ut" än. Idag bestämde vi oss för att åka till IKEA och shoppa lite och det blev en riktigt trevlig utflykt. Jag tror att vi gick runt i ungefär 4 timmar och vi fyllde en hel kundvagn med massor av "bra att ha saker", allt från badrumsmattor till inredning till kökslådorna. Det kändes jättebra, dessutom var det kul att "få det gratis" och dessutom ha pengar kvar att handla för till nästa gång. Vi har en del grejor som vi behöver komplettera till lådor osv. men vi väntar tills allt är uppsatt innan vi ser vad som behövs.

Sen blev det i alla fall hemlagad mat. Egentligen hade vi tänkt göra något väldigt "husmanskostigt" till middag men det blev ganska sent efter IKEAbesöket så det blev enkel mat, pommes frites och lövbiff men den var åtminstone tillagad hemma så det kändes extra gott idag. I morgon får vi hitta på något bättre.

Resten av kvällen har jag tillbringat på köksgolvet och skurat. Nu är det nästan, nästan klart. Jag skulle nog ha kunnat göra allt klart idag men det kändes som om jag skulle få ryggskott om jag fortsatt så jag avslutar i morgon i stället. Det blir i alla fall jättefint när det äntligen blir ordning på det.

Nu är det egentligen inte så fasligt mycket kvar att göra i köket. Lådor och luckor ska upp, det ska kaklas och tapetseras. Min kära lillebror kommer upp på tisdag och vi hoppas väl på att han ska ta hand om kaklingen åt oss. Jag kan tapetsera utan problem och sen är det bara lite småpyssel kvar. Stackars Linda hade ju velat sätta ihop lådorna igår men jag sa nej. Jag kände mig elak eftersom hon så gärna ville men samtidigt så ville jag inte riskera att få gojja från golvet på dem. Ett enda litet stänk och de skulle vara förstörda och det stänker och skvätter när man håller på och gör rent plattorna. Jag hoppas att hon inte blev allt för besviken på mig.

Nej, nu ska jag ta en tur med vovvsingarna och sen ska jag stoppa ner min gamla onda kropp i sängen...

aldrig mer stengolv!

Aldrig, aldrig, aldrig, aldrig någonsin mer att jag vill ha ett stengolv. Jag kommer inte ihåg att det var så här jäkligt när vi la golvet i hallen men kanske har jag förträngt det. Idag har jag tillbringat nästan hela dagen med att skura golvet... och ändå är bara halva gjort. Inte ens den halvan som är gjord kan kallas för klar för den delen heller, den behöver nog skuras åtminstone 20 gånger till för att bli rent men kanske inte knäskurande i alla fall.

Vi var iväg ett par timmar tidigare idag och valde tapet till köket. DET var åtminstone trevligt men inte så lätt. Jag undrar hur många tusentals olika tapeter det egentligen finns att välja mellan? Till slut valde vi faktiskt en svart tapet. Det är bara två väggar som ska tapetseras och med vita luckor osv. så tror jag inte att det blir så mörkt i rummet. I värsta fall får vi väl tapetsera om i så fall. Den här var svart med några streck, eller hur det nu var... Jag har redan glömt. Jag tror att den kommer på tisdag och det blir säkert lagom.

För övrigt så har det inte hänt så mycket. Just nu sitter jag nyduschad och ombytt, åh så skönt det är att få rena kläder... Själv är jag nog inte så ren ändå, var svart över hela kroppen efter skurandet. Det är ju tur att jag tänker bada två veckor i Turkiet i alla fall, om inte förr så går det väl bort då ;-)

När jag tänker efter, jag skulle KANSKE kunna tänka mig stengolv igen men då ska det vara ljusa plattor med ljus fogmassa och släta plattor dessutom. DÅ KANSKE jag skulle kunna tänka mig stengolv igen.... Fast å andra sidan, nu har vi det i hallen och i köket, det finns väl inte så många fler ställen att ha det på. Badrummet kanske.

Nu, ska jag ta det lugnt i någon timme sedan ska jag och min mörbultade kropp krypa ner i sängen och sova... Sen är det bara att börja om i morgon igen...

semester

så skönt, så skönt! Nu har äntligen min semester börjat. Igår var första dagen. Den tillbringade jag först i soffan där jag läste ut en bok. Dagens boktips: Tusen strålande solar av Khaled Hosseini, mycket bra!

Sedan blev det skurande av golv i köket, vilket behöver göras ungefär 500 gånger till innan det blir bra. Peter och jag satte sedan upp ett av skåpen som ska vara över frysen. Jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle vara så himla jobbigt! Jag skulle hålla upp skåpet medan Peter skruvade fast det. Trots att han jobbade så snabbt han kunde så trodde jag att jag skulle kräkas rakt ut över golvet till slut. Det var inte att det var tungt utan att jag behövde stå med armarna rakt upp och hålla i som var jobbigt, tror jag... hmm, vet inte men jobbigt var det i alla fall.

På kvällen hyrde vi en film som jag, Sandra och Peter tittade på. Det var Bedtime stories, mysig. Därefter såg vi P.s I love you. Peter var gullig och "stod ut" även fast det inte var hans typ av film. Jag tyckte att filmen var ok men inte i närheten av boken som är helt underbar. Cecila Aherns böcker är underbara, jag har bara läst dem på engelska så jag vet inte hur den svenska översättningen är men det är i alla fall böcker som jag gillar.

På tal om böcker så väntar jag på ett paket som jag beställde från Bokus förra veckan. Jag har för mig att det var 8 böcker som jag beställde. Alla utom en tänkte jag ta med mig till Turkiet. Jag beställde nämligen alla i pocketformat, utom en som inte kommit ut i pocket än. Alla är Dean Koontz eftersom jag kommit in i en Koontzperiod nu.

Jaha,det kanske är dags att gå ut med doggsen och sen fortsätta lite i köket... Jag ska lägga ut lite bilder senare på hur det framskrider där inne

köksstillestånd idag

Idag har jag klarat av en av 3 arbetsdagar den här veckan. Så skönt, så skönt, så....

Vi tog en snabbis nere i centrum innan jag kom hem idag, mötte Peter där nere. Jag var in en sväng för att leta efter en ny bikini men det fanns inget som jag gillade. Jag hittade däremot en jättesöt solklänning på rean, 149:- på Lindex. Helt perfekt.

Hemma blev det den eviga grillade kycklingen med potatissallad och baguette till middag. Snacka om att våra middagar känns enformiga nu. McDonald's, Pizza eller kinakäk. Alternativt kyckling och potatissallad... suck! Var lite sugen på Thaimat som omväxling idag men när jag gick förbi för att kolla vad de hade så var det en skylt "Stängt varje måndagar", tjusig svenska ;-) Ja, så det fick helt enkelt bli kyckling.... igen. Åh vad jag längtar efter riktig mat!

Det är mer eller mindre stillestånd på köksbyggandet idag. Tack o lov! Jag och Sandra tömde de sista tre skåpen och Peter tar väl ner dem men det är allt vi orkar idag. Underbara Tomas och Linda lovade att komma och hjälpa till i morgon igen. De var beredda att komma även idag men till slut bestämdes det att de skulle "få" vara hemma i stället. I morgon lär väl i alla fall stommarna vara uppe och sen är det ju bara resten kvar...

känner mig utarbetad

Jag orkade helt enkelt inte skriva något mer förra veckan, trots att jag tänkte göra det varje dag. Jag var ensam på kontoret torsdag och fredag, lite tyst men eftersom jag hade en hel del att göra så gick tiden ändå fort. Nu är det bara tre dagar kvar och sedan är det semester. Jäklar vad jag behöver semester just nu!!!

I fredags jobbade jag ju hela dagen, gick upp vid 6 som vanligt och åkte till jobbet. Skippade lunchen (åt lite fil snabbt bara men det tog inte mer än 5 minuter) Sedan åkte jag i stället hem lite tidigare på eftermiddagen. När jag kom hem var det dags för golvläggning. Peter hade redan börjat lite men pga dålig rygg och dåliga knän (bl a) så behövde han hjälp. Vi jobbade tillsammans hela kvällen -och halva natten. Jag tror att vi slutade vid 03.30! Duschade lite snabbt och somnade sedan på en gång. Igår sov jag väldigt länge i stället, vaknade klockan 13.15! Det har nog inte hänt på många år... Vi var tvungna att låta golvet torka i 16 timmar innan vi kunde gå på det så inte förrän vid 19-tiden igår kväll kunde vi gå in. Då var det några timmars jobb med att rengöra plattorna och ta upp bruk från fogarna där det hade blivit för mycket. Sen var det dags att foga plattorna... och nästa gång när jag tittade på klockan var den 02.30,  I säng men det var lite svårt att somna då.

I morse gick jag upp klockan 08.30 och började skura plattorna. Det var ju massor av fogmassa över plattorna. Svart är den dessutom så det var som att hälla ut tjära. Jag fick byta vatten i ett kör. Gjorde helt slut på en skurmopp och började på nästa. Jag skurade golvet oavbrutet i ungefär 4 timmar men skulle nog behövt dubbla tiden. Linda och Tomas var här idag för att hjälpa oss att sätta upp nya köket och de var tvungna att få börja till slut. Jag vet alltså att jag har ett antal timmars skurande framför mig i veckan... Jag var så slut att jag nästan grinade under hela eftermiddagen, kan inte komma på när jag var så här slut senast. Nu ska jag krypa i säng eftersom det är jobb i morgon... och antalgligen på kvällen också.

hits