strul!

Igår var Linda, Tomas och pojkarna här och skulle hjälpa oss med köket igen. Det viktigaste att få hjälp med var bänkskivorna. Detta eftersom dessa var för tunga för mig och eftersom Tomas åker iväg på jobb igen inatt. Det var liksom nu eller aldrig. Det första som händer när Peter och Tomas packar upp den stora bänkskivan (244 lång) var att Tomas upptäcker en skada på den. Skadan var precis i kanten som ska gå mot spisen och syns väldigt tydligt. Vi kan inte avgöra om det är en transportskada eller om det är en fabriksskada men vi tippar på fabriken.

I vilket fall som helst så ringer vi till IKEA och de är mycket tillmötesgående. Självklart ska vi få en ny bänkskiva, problemet är bara att det är 5 veckors leveranstid eftersom den är måttbeställd. Som tur var så sa tjejen vi pratade med att hon förstod att vi inte kunde stå utan kök i 5 veckor så vi fick tillåtelse att såga ut för diskbänk och att använda den skivan vi har tills den nya kommer. Jätteskönt men samtidigt jobbigt att veta att det inte blir klart förrän i mitten av augusti i stället för nu...

Nåja, de packade i stället upp de andra två bänkskivorna... Då visade det sig att en av dem var 2 cm längre än vad vi beställt! Problemet med det är att det är den som går mot kyl och frys. Alltså, än en gång telefonkö till IKEA för att reklamera. Den här tjejen ville inte ge oss tillåtelse att såga av skivan utan ville ha foton först. Grejen är att vi måttbeställde för att verkligen få snygga skivor. Visst kan vi säga ok och att vi skiter i det men om den ska sågas av oss så blir det inte lika snyggt, slipat och rundat osv. Vi betalade ju dessutom ganska många tusenlappar extra för att verkligen få det bra och då känns det inget vidare att acceptera något som inte är bra. Nåja, det kommer säkert att lösa sig där också men det är jobbigt att vänta. Tills vidare så lyckades Tomas och Peter knöka in den här bänkskivan ändå genom att lossa på en täcksida. I och med detta så blev det ändå inte så mycket gjort igår som det skulle ha blivit, nu ligger visserligen bänkskivorna på men de är lösa, vi kan ju inte skruva fast dem förrän de riktiga kommer om 5 veckor.

Så, igår kväll så bestämde vi oss för att sätta in nya kylen och frysen i alla fall och efter en hel del stånk och stön lyckades vi få in dem. OCH eftersom bänkskivan är för lång, de har fått lossa på täcksidan så sticker den in ett par cm på platsen där kylen och frysen ska stå. Nu gick det in precis ändå men det är millimeterpassning, vilket innebär att vi inte kan öppna dörrarna på vare sig kylen eller frysen ordentligt. Om man öppnar kylen för mycket så lär det bli en buckla i dörren eftersom bänkskivan sticker ut. Om man öppnar frysen för mycket så går dörren in i kylen. Nu står det i alla fall på plats men det gäller att vara jäkligt försiktig med att öppna där så att vi inte förstör det nya. I vilket fall som helst var det underbart att få in det i köket och bort från hallen,  hallen kändes plötsligt jättestor. I morgon ska vi väl plocka över från gamla kylen och frysen till det nya, så kan vi bli av med de gamla också -som också står i hallen.

Sen börjar det nästan bli skrattretande och jag undrar om allt ska jäklas för oss! I morse sa vi att vi skulle ta in den gamla spisen så länge. Vi är så vansinnigt trötta på hämtmat, vilket vi med några få undantag har levt på i minst två veckor nu... Idag ville vi laga riktig mat! Nya spisen står innanför en massa möbler i vardagsrummet så den kommer vi inte åt än (kanske i morgon), dessutom behövs det nog en elektriker för att koppla in den. SÅ, vi bestämmer oss för att tillfälligt dra in den gamla spisen (som också stod i hallen, tillsammans med diskmaskinen). Då visar det sig att spisjäkeln inte går in i hålet där den ska stå!!! Det är inte mycket som skiljer men tillräckligt för att det inte ska funka. Till slut lyckas Peter få in den i alla fall genom att sänka spisen en dm. Måtte nya spisen vara en cm smalare, annars måste hela den bänksektionen som är till höger om spisen flyttas en cm till höger... STOR JÄKLA SUCK!!!

Vi handlade ju köket när IKEA hade en kampanj, "för varje 10 000 du handlar kök för, får du 1000 kronor att handla annat för". Det var inget som var planerat från oss och när vi började titta så visste vi inte ens att kampanjen fanns. I vilket fall som helst så blev det några tusen och dessa hade vi inte "hämtat ut" än. Idag bestämde vi oss för att åka till IKEA och shoppa lite och det blev en riktigt trevlig utflykt. Jag tror att vi gick runt i ungefär 4 timmar och vi fyllde en hel kundvagn med massor av "bra att ha saker", allt från badrumsmattor till inredning till kökslådorna. Det kändes jättebra, dessutom var det kul att "få det gratis" och dessutom ha pengar kvar att handla för till nästa gång. Vi har en del grejor som vi behöver komplettera till lådor osv. men vi väntar tills allt är uppsatt innan vi ser vad som behövs.

Sen blev det i alla fall hemlagad mat. Egentligen hade vi tänkt göra något väldigt "husmanskostigt" till middag men det blev ganska sent efter IKEAbesöket så det blev enkel mat, pommes frites och lövbiff men den var åtminstone tillagad hemma så det kändes extra gott idag. I morgon får vi hitta på något bättre.

Resten av kvällen har jag tillbringat på köksgolvet och skurat. Nu är det nästan, nästan klart. Jag skulle nog ha kunnat göra allt klart idag men det kändes som om jag skulle få ryggskott om jag fortsatt så jag avslutar i morgon i stället. Det blir i alla fall jättefint när det äntligen blir ordning på det.

Nu är det egentligen inte så fasligt mycket kvar att göra i köket. Lådor och luckor ska upp, det ska kaklas och tapetseras. Min kära lillebror kommer upp på tisdag och vi hoppas väl på att han ska ta hand om kaklingen åt oss. Jag kan tapetsera utan problem och sen är det bara lite småpyssel kvar. Stackars Linda hade ju velat sätta ihop lådorna igår men jag sa nej. Jag kände mig elak eftersom hon så gärna ville men samtidigt så ville jag inte riskera att få gojja från golvet på dem. Ett enda litet stänk och de skulle vara förstörda och det stänker och skvätter när man håller på och gör rent plattorna. Jag hoppas att hon inte blev allt för besviken på mig.

Nej, nu ska jag ta en tur med vovvsingarna och sen ska jag stoppa ner min gamla onda kropp i sängen...

Kommentarer:
Postat av: Linda

Ingen fara murmia. Vi hade ju mysigt med vårat också

Postat av: mie

Vill du tjäna pengar lätt som en plätt? Då tycker jag att du ska kolla in och bli medlem här; http://www.woopa.se/?ref=Moie. Du samlar ihop pengar via sidan genom olika saker (skriva blogginlägg, värva medlemmar, göra erbjudande osv.) Blir du medlem via denna länken får du 20 kronor gratis. Passa på nu när där knappt är några medlemmar! Det är helt gratis och har inga åldersgränser!

2009-07-13 @ 01:55:32
URL: http://memie.blogg.se/
Postat av: cecilie ♥

sugen på att bli veckans blogg?

kika in i min blogg och anmäl dig! ♥

2009-07-13 @ 02:35:40
URL: http://ceciliesjostrand.blogg.se/

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits