Fått massor gjort idag

Ah, min energi höll i sig hela dagen, fantastiskt! Jag fick alla fönster i vardagsrummet tvättade, drog fram soffan och gjorde rent under och bakom den ordentligt (med tre hundar i huset dras det in en hel del, dessutom gillar åtminstone en av dem att ligga under soffan). Sen har jag städat resten av övervåningen, inklusive bäddat rent osv. Peter och jag har avslutat dagen med att åka ner till vår kinarestaurang och ätit god middag. Mysigt!

Nu blir det avkoppling resten av kvällen, jag ska brodera in ett namn (eller rättare sagt tre namn, Oliver Tomas Erik) i en dopklänning. Den sydde jag när Linda skulle döpas för ungefär 27 år sedan. Då broderade jag in hennes namn längst ner på klänningen. Sedan blev det samma sak när Jenni, Sandra och Marcus döptes och nu är det alltså Olivers tur. Jag hoppas att alla barnbarn kommer att använda den klänningen och förhoppningsvis även barnbarnsbarn i framtiden. Jag hoppas att den finns med även om 100 år... eller ännu längre. I vilket fall som helst så ska jag sy in Olivers namn på den ikväll. Barndop blir det på lördag.

På tal om barndopet förresten så fick jag ikväll reda på att vi inte ska ha fikat här hemma hos oss. Jag trodde att det skulle bli så eftersom den lokal vi ville ha var upptagen. Jag sa från början att jag helst inte ville ha det här men trodde att det skulle bli så i slutänden i alla fall. Det känns faktiskt jättebra. Missförstå mig rätt Linda, självklart hade vi varit här om inte Anna-Karin erbjudit sig men det är ändå skönt att "slippa". Nu känns det som om jag har fått massor av extratid tillgodo för nu slipper jag göra en massa som jag skulle blivit tvungen att göra i så fall. I stället tänker vi be mina föräldrar att äta middag med oss på lördag, DET var länge sen! Jag hoppas att de kan stanna, jag minns inte när vi kunde sitta i lugn och ro, bara vi, och umgås en stund och det skulle vara så himla mysigt.

Eftersom jag fick en väldig massa tid över så tror jag att jag ska åka ner till centrum och leta efter en ny klänning i morgon. Peter och jag är nämligen inbjudna till stor galapremiär på torsdag nästa vecka! Galapremiär för nya Star Trekfilmen ;-)

Sen kanske vi åker iväg till IKEA en sväng i morgon också. Vi ska snart börja renovera köket så vi behöver få lite idéer och uppslag inför det. Ska bli kul!

Nu gäller det bara att energin infinner sig i morgon bitti igen...

Fylld av energi

Jag slocknade förstås igår kväll, någon gång före klockan 22 och har råkat sova påklädd hela natten ;-). Nåja, så kan det gå. I morse vaknade jag i stället vanlig tid men gick inte upp förrän strax före klockan 7, det var omöjligt att ligga kvar.

Idag känner jag mig i alla fall fylld av energi. Jag har redan tvättat fönster utvändigt i vardagsrummet, hunnit göra en checklista för packning av material på jobbet (är förresten ledig idag), deklarerat och nu ska jag ta itu med fönster i vardagsrummet på insidan. Jag har så mycket energi just nu att det är knappt att jag hinner med mig själv... ;-)

Det är bara att hoppas att det håller i sig hela dagen också...

Så trött

Ikväll är jag så himla trött igen. Hade massor att göra på jobbet idag men fick verkligen undan och det kändes bra. Åkte hem och lämnade hundarna och sedan raka vägen ner till Linda där jag var barnvakt i ett par timmar. Nu hade jag egentligen tänkt göra massor av nytta ikväll men jag orkar inte.
Peter har kommit hem igen och det är skönt, jag gillar inte att sova ensam i sängen. Fast, nu sitter han och tittar på hockey. Jag tror att jag lägger mig och tittar på TV för en gångs skull, risken är väl bara att jag somnar.


Bra dag!

Idag var det en jättebra dag på jobbet. Det brukar normalt alltid vara bra dagar på jobbet men jag hade en svacka i slutet av förra veckan. Idag var chef-C där också och de dagarna brukar vara extra bra.

Hon var inte arg på mig utan lovade att hjälpa mig över min telefonskräck och det tycker jag låter toppen för jag vill ju inte vara så här. Jag vet dock inte riktigt hur jag ska handskas med de samtal jag ännu inte har ringt, uppgifterna som jag skulle söka fram men som jag inte har klarat än. Jag bet ihop direkt i morse och ringde på en gång, kom till en telefonsvarare som sa: "just nu är det många som ringer..." eller något liknande, varpå jag la på luren... SUCK! I morgon hinner jag i alla fall inte ringa för jag har en hel del annat som måste fixas så åtminstone kan jag känna mig "säker" i morgon. Jag måste fråga hur jag ska göra med det sen.

Hade lite ärenden på vägen hem, åkte förbi Jenni bl.a. så jag var inte hemma förrän vid 19-tiden. Sandra och jag var ensamma hela kvällen för Peter är bortrest på kurs och kommer hem på onsdag kväll. Vi har precis haft ett långt telefonsamtal och nu ska jag strax krypa i säng.

Kvällen har jag för övrigt tillbringat med att ta hand om räkningar och annat nödvändigt. I morgon kväll tänkte jag försöka röja lite här hemma. Jag har haft dåligt med energi den senaste tiden men ikväll börjar jag känna hur den återkommer. Sen är det trevligt för Peter och komma hem om det är lite mer städat också -han dammsög i och för sig hela övervåningen i lördags men det dras ju in hela tiden av hundarna om inte annat.

Nehej, nu kryper jag i säng!

Härlig dag, skitdagar och telefonskräck!

Idag har det varit en helt underbar dag! Gissa om jag behövde det efter några rejäla skitdagar!!! Nåja, jag börjar med dagen idag...
Jag vaknade tidigt, redan 07.30. Konstigt nog så kände jag mig helt utsövd och det var omöjligt att ligga kvar i sängen. Ännu konstigare var det att Peter redan var uppe, honom måste man normalt dra upp ur sängen annars sover han lätt till 3 på eftermiddagen. Idag var han uppe och igång. Solen sken och det var redan över 10 grader varmt ute. Vi kom fram till att vi ville göra något under dagen. Eftersom jag fortfarande har väldigt ont i mitt revben så var trädgårdsarbete uteslutet, åtminstone för mig.
Vi bestämde oss för att åka in till Stockholm och hälsa på Jenni (
www.lunajms.blogg.se) och Frida eftersom de hade ett bord på en mässa där, kanske käka en glass och bara njuta av solen och staden. Sen fick jag en snilleblixt och kom på att vi skulle fråga om vi fick låna med oss Marcus. Jag ringde till Tomas och frågade och när vi kom ner till dem så stod Marcus redan på trappan och väntade. Lilla älsklingen! Vi tog bilen till Danderyd där vi parkerade och sedan åkte T-banan in till Stockholms central. Vi gick upp och hälsade på Jenni och Frida. Jenni var jättesöt, hon såg ut som en seriefigur -hon hade färgat håret och luggen var randig ;-) Det är väl tur att man har vant sig vid att ha en udda dotter, udda men älskad och jättesöt!

Efter besöket hos dem så gick vi till McDonald's och Marcus var nog mer intresserad av leksaken i sin Happy Meal än själva maten men det gjorde ingenting. Sedan gick vi runt en stund innan vi åkte T-banan tillbaka till Danderyd. Vi stannade till i Arninge på vägen hem och köpte en cykel till Marcus. En riktig tvåhjuling! Det är inte illa för en treåring ;-) Han var inte så himla intresserad i affären, jo han provade att sitta på cykeln men trodde inte att han kunde cykla (antagligen för att den var låst) så vi berättade inte för honom att vi faktiskt köpte cykeln, morfar gick in i affären igen eftersom han "glömt" att köpa en stor kartong...

Sen åkte vi hem och efter en stund kom Linda (www.skimra.blogg.se), Tomas och Oliver hit. Tomas fick sätta ihop Marcus cykel och glädjen var stor. Ännu större blev den när morfar visade hur man skulle göra och sen ägnade Marcus en stor del av tiden till att cykla fram och tillbaka på balkongen. (vi har en ganska stor balkong, två tredjedelar av långsidan och hela kortsidan av huset). Vi grillade allesammans och det blev både en god och trevlig middag. Det blir lite skillnad mot vår vanliga lugna tillvaro med tre vuxna i huset. Jag tycker att det är jättemysigt (fast kanske inte jämt förstås, lite bekväm har jag nog blivit). Meningen var att Linda, Tomas och barnen skulle stanna kvar och se hockeymatchen här men eftersom Peter somnade i fåtöljen efter första perioden och Marcus var trött och ville hem och sova halvvägs in i andra så åkte de i periodpausen mellan andra och tredje. Själv bryr jag mig inte ett dugg om hockey längre så när de åkte så gick jag in hit till datarummet och satte mig i stället. Förr såg jag alltid hockey men nu tycker jag inte alls att det är skoj längre. Peter sitter förresten fortfarande där inne och sover. (just nu hör jag förresten svenska nationalsången så de vann alltså, åtminstone den här matchen)

Ja, det här har alltså varit en riktigt underbar dag. Jag har verkligen njutit, det finns nog inte något som är bättre än barnbarn. Jo, egna barn förstås men de hinner man inte njuta av på samma sätt.

Mina skitdagar då... Det började i onsdags morse. Klockan ringde och jag gick upp som vanligt, gjorde det jag brukar göra och gick sen som vanligt till balkongdörren för att ta dagens första cig. Vi har en askburk, dvs. en glasburk i stället för ett askfat eftersom jag tycker att det luktar så illa. Jag konstaterar att det är dags att byta ut eller tömma burken för nu var den helt full. Jag fimpar och lyfter upp burken och det glider ur mina händer... Jag ser fimpar och aska flyga ur och sen rullar burken över hela mattan. Så, då var det till att dammsuga hela vardagsrummet så där direkt på morgonen. När det äntligen var klart (och dammsugarpåsen var kastad) så gick jag in i badrummet för att göra mig i ordning. Jag tar upp min dyra hudcreme, och JA DEN ÄR DYR.... ungefär 2500 kronor, och tappar den på golvet.... Vid det laget tittar min käre man strängt på mig och säger: "Du sätter dig inte i bilen på minst en halvtimme". (Hade det varit tvärt om så tror jag att jag skulle gett honom en morgonutskällning).

Så småningom så kommer jag iväg (32 minuter senare). Jag ska åka in till Stockholm för att leverera material till ett ställe. Jag parkerar i Danderyd som vanligt och tar t-banan in till centralen. När jag kliver av så är det ytterst nära att jag tappar påsen med allt material men som tur var får jag grepp om den igen. Risken hade annars varit att den glidit ner på spåret... (helt otroligt, jag vet). Nåja, jag kan leverera materialet i god tid och åker tillbaka.  När jag precis har svängt av mot Åkersberga så ringer Sandra (som jobbar i Täby) och frågar var jag är. Hon mår jättedåligt, verkligen jättedåligt och hon hade hoppats på att jag ännu inte skulle ha hunnit förbi Täby så att jag kunde plocka upp henne på vägen för hon ville hem och lägga sig. När hon hörde var jag var så sa hon att hon att hon skulle stanna kvar på jobbet för hon orkade helt enkelt inte åka hem. Jag vände förstås och åkte till Täby och hämtade henne.

(jag försökte precis väcka Peter inne i vardagsrummet men han vill inte vakna)

När jag kom hem igen så ska jag bara springa in och dricka lite vatten innan jag åker till jobbet. När jag kommer in så upptäcker jag att en av hundarna tydligen blivit sjuk och har spytt ner precis hela hallen... (nej, det fanns inga cigarettfimpar kvar på golvet) SÅ, det var bara att ta hand om det innan jag kunde åka iväg igen. Nu låter det säkert som om hela dagen redan skulle ha gått men jag tror att jag var på jobbet ungefär en halvtimme senare än vad jag skulle ha varit om allt inte hade hänt denna morgon och förmiddag.

Till slut kom jag till jobbet som sagt och det kändes som en underbar befrielse. C och S kändes som den mest välkomna syn jag sett på år och dag. De fick sig ett gott skratt åt mina morgonbestyr.

(idag känns det som om jag skriver en roman men jag behöver skriva av mig... och Peter sitter kvar i fåtöljen och sover)

Det borde ha räckt för den dagen men så var inte fallet. Jag fick reda på att något som absolut inte får hända, inte kan hända, helt omöjligt kan ha hänt faktiskt hade hänt. En sak som jag hade ansvaret för hade blivit helt uppåt väggarna galet. (Jag önskar bara att jag hade fått reda på det "first hand" och inte på omvägar). Chef-C försöker lära oss att se skillnad på ett problem, ett bakslag och en katastrof och jag har försökt tänka efter vad detta kan kallas. För mig känns det naturligtvis först som en katastrof eftersom det var mitt ansvar men det är ju ingenting som firman går under för så därför kan det nog inte kallas för en katastrof. Däremot är det både ett bakslag och ett problem. Ett bakslag eftersom mitt mål självklart är att vara helt felfri (Det finns ingen firma på denna jord som jag älskar så mycket som den här och därför får det inte gå fel). Ett problem är det också eftersom jag inte vet hur det har gått till. Hade det varit på ett annat företag så skulle jag nästan trott att någon velat jäklas med mig men nu är även det omöjligt. Det är helt enkelt jag som har gjort något fel någonstans men jag kan inte förstå vad.

Det finns bara en enda version av det material som det gäller i min dator. Jag skrev ut 1 ex, kopierade upp 5 till, band ihop dem och levererade dem. Sedan fick jag reda på att det behövdes ytterligare ett ex. och det är här det måste ha gått fel (vilket fortfarande är helt omöjligt men trots det ändå har hänt). Jag skrev ut ett ex. band det och sedan har det på något sätt förväxlats på vägen till leverans, så det blev en gammal version. Det här är en sådan där grej som jag kommer att fundera på i flera år framöver. Hur kunde det bli fel???

Nu är ju chef-C så otroligt duktig så jag är säker på att hon kunde handskas med situationen (därför är det ingen katastrof för firman men känns ändå så för mig som vill vara felfri). Jag kommer aldrig mer att lämna ifrån mig material utan att bläddra igenom ALLT i samband med överlämnandet.

Man kunde ju tycka att onsdagen hade varit tillräckligt jäklig men när jag åkte hem på kvällen så började jag få jätteont i magen. Inte magsjukeont och inte "tjejontimagen" (som en av Sandras elever uttryckte det) utan bara ont. På kvällen hade jag några papper som jag var tvungen att sammanställa och det var nödvändigt att göra det just då. Jag kände att jag knappt orkade sitta upp och jag tror att jag fick en febertopp dessutom. Bara ont (och det har jag haft nog av för en tid framöver med revben, ryggskott innan dess osv. ) Till slut var onsdagen över och jag kunde somna.

På torsdagen så trodde jag först att det magonda var över men när jag satt i bilen på väg till jobbet så började det igen (och det var inte ångest över "det som inte fick hända") Jag kände mig lätt illamående och hade riktigt ont i magen hela dagen. Jag tror att jag hade feber i omgångar också. Under dagen fick jag höra att även S hade magproblem så antagligen var det något vi hade en släng av båda två. Jag fick ett uppdrag att utföra på torsdagen via C (inte chef-C) men mådde allt för dåligt för att ta itu med det då. Jag tog hand om andra, lättare men även de nödvändiga, arbetsuppgifter. Till slut tog dagen slut och jag åkte hem. Jag kröp i säng i princip direkt när jag kom hem, tror att jag somnade 18.15 och sov sedan till 06.15 på fredagen.

(Jag var precis och tog en cig och tror att jag kanske lyckades väcka Peter, åtminstone så bytte han ställning i fåtöljen)

På fredagen vaknade jag i alla fall utan magont och när jag kom till jobbet så var det dags att ta itu med uppdraget som jag hade fått. Problemet för mig var bara att det innebar att jag skulle ringa runt till en del ställen och ta reda på en del uppgifter. Jag skulle alltså inte sälja något utan bara ta reda på vissa uppgifter. Det kan låta enkelt om man inte är som jag och har telefonskräck... Jag vet inte varför jag har så svårt att lyfta telefonen och ringa men det är nästan en oöverkomlig uppgift för mig. Jag kan nästan svära på att jag inte har ringt ett enda samtal från vår hemtelefon i år! Jag ringer knappt mina barn eller Peter, för det mesta skickar jag ett sms. Peter blir tokig på mig när jag messar eftersom han tycker att det är jobbigt, själv är jag sms-expert. Det spelar alltså egentligen inte någon roll vem jag ska ringa till utan jag tycker att det är jättejobbigt att ringa vem det än är.

Jag har däremot inga som helst problem med att lyfta luren om det ringer! Det gör jag gärna och jag har heller inga problem med att "vara trevlig", prata och hjälpa den som ringer till mig, bara jag inte behöver ringa själv.

Jag vet inte varför jag är så här. Jag jobbade på Folkuniversitetet i åtta år och där var jag tvungen att ringa ganska ofta och väldigt ofta blev det surt eller till och med utskällningar när jag ringde. Anledningen till att vi ringde där var oftast för att någon lärare hade blivit sjuk och vi var tvungna att ställa in en kurs. Där lärde jag mig att älska telefonsvarare, det var så himla mycket lättare att prata in ett meddelande på en telefonsvarare än att prata direkt med personen. Det hände naturligtvis ibland, men förvånansvärt sällan faktiskt, att folk inte hade lyssnat av sina telefonsvarare och kom ändå. Vissa var förstående medan andra var sura men det var mycket lättare för mig att hantera sura människor "face to face" än per telefon. (Jag vet att jag är konstig)

Sen, när jag var arbetslös, så försökte jag mig på att vara telefonförsäljare i två veckor. Jag tyckte att det var fruktansvärt hemskt och fick tvinga mig till att lyfta luren men jag hade en otrolig självdiciplin som jag faktiskt är väldigt imponerad över själv. Jag ringde långt fler samtal än vad telefonförsäljare normalt gör, åtminstone enligt vad jag har fått höra i efterhand. (något jag faktiskt blev chockad över, alltså hur lite tid en telefonförsäljare faktiskt tillbringar i telefonen)

(Nä, Peter sitter kvar i fåtöljen)

Nåja, i fredags var det mitt uppdrag. Det börjar med svettningar, illamående, hela kroppen skakar... jag tvingar mig till att lyfta luren och pratar med en person. Hon kunde inte hjälpa mig och föreslår en annan person som jag kan ringa till för att få uppgifterna. Det betyder att jag måste börja om och nu är svettningarna, illamåendet och skakningarna dubbelt värre. När jag lyfter handen så ser jag hur den skakar... Jag ringer personen som hon föreslagit men den svarar inte, jag ringer ytterligare ett par stycken som inte svarar och hela tiden blir mina problem värre och värre. (Jag börjar fundera på om det faktiskt inte är lättare att säga upp mig, problemet är ju bara att jag verkligen älskar mitt jobb för övrigt). Just då börjar det ringa in några samtal och jag känner mig jätteglad för det innebär att jag kan skjuta upp på de samtal jag måste ringa själv en stund. Det kommer flera samtal in just då.

Sedan har jag några andra saker, mitt vanliga jobb, som jag måste ta itu med vilket jag gör. Samtidigt som jag skakar i kroppen för jag vet att jag snart måste ringa i alla fall. Jag går igenom andra saker som är nog så viktiga, samtidigt som det här med telefonen blir jobbigare och jobbigare (för att jag tänker på det hela tiden förstås). Jag och C är ute och röker och jag säger till henne att just då skulle jag hellre klappa en huggorm och för den som känner mig så säger det allt. Det finns nog ingen större ormfobiker än mig! C ber om skjuts eftersom hon är utan bil och jag ställer upp förstås, med glädje. Det skulle jag naturligtvis ha gjort ändå men just då kändes det som en belöning. Hon säger att hon tycker att jag ska packa ihop och åka hem när jag skjutsat hem henne eftersom jag var ensam kvar på kontoret (S hade gått redan vid lunch). Jag säger till C att jag inte tänker tillåta mig själv att åka hem förrän jag har ringt åtimistone ett samtal till. Det gör jag också till slut men då är jag så färdig att jag nästan känner det som om jag ska kräkas rakt över skrivbordet. (Snacka om att jag behöver lite coaching när det gäller telefoner).

En bra sak gjorde jag i alla fall i fredags, i samband med att jag tog emot ett samtal. En person som jag pratade med för en vecka sedan ringde tillbaka och vi gjorde upp en affär. I ärlighetens namn så gjorde jag inte en lika stor insats i just denna affär som i den som jag gjorde en vecka tidigare med en annan person men inte desto mindre var det en liten insats. Jätteglad skickade jag ett sms till chef-C men jag har inte fått något svar än. Så, kanske är jag överkänslig men just nu tror jag att hon är jättearg på mig eftersom hon inte har svarat...

Jag skulle inte bli förvånad om jag i morgon för första gången någonsin kommer att känna söndagsångest. Men, på måndag morgon stänger jag dörren till mitt kontor. Blåser ut alla tankar i mitt huvud och bara ringer... Förhoppningsvis kan jag redan på morgonen när hon kommer lägga fram den lista hon efterfrågar. Det gäller bara att inte tänka... INTE TÄNKA!!!!!

Jag vet att jag inte är klok! Nåja, visst var jag väl lite värd att ha en sån underbar lördag som jag har haft idag? Skönt att få skriva av mig ordentligt var det också, även om ingen någonsin kommer att läsa det.,

Nu ska jag gå och väcka och sedan lägga min kära man...

Trött och ont

Jag är så himla trött att det känns som om jag skulle ramla ihop i en liten hög. Det hänger väl naturligtvis samman med att jag inte har sovit så bra sedan ett par veckor tillbaka. Jag har så ont i mitt brutna revben och det känns speciellt på nätterna när jag rör mig i sängen. På dagen är det lättare att undvika de rörelser som gör ont men på natten tänker man ju inte efter hur man rör sig. Jag vaknar i princip varje gång jag rör mig och jag är normalt en propeller i sängen.

I morgon får jag automatiskt lite sovmorgon i alla fall. Jag ska åka in till Stockholm på morgonen och leverera lite material till ett ställe.

För övrigt har det nog inte hänt så mycket och jag är alldeles för seg för att skriva något just nu, så det är väl lika bra att jag slutar...

Bra helg och stora frågor...

Det har varit en jättebra helg. Jag har fått undan hela min stryktvätt som låg och väntade. Sandra är den som brukar tvätta alla våra kläder men det som ska strykas tar jag hand om. Även  Sandras grejor, annars struntar hon i strykningen och sätter på sig kläderna ändå. Jag föredrar när kläderna är strukna och inte sitter som korvar runt kroppen.

Trots att jag stod och strök några timmar igår så hann jag även läsa en bok. Ja, inte så märkvärdigt för den var väl bara lite drygt 300 sidor tror jag. Dagens boktips är: "Flickan som vävde sidenmattor". Lättläst, trevlig och intressant.

Idag har jag också varit duktig. Jag och Sandra åkte ner till centrum och köpte en ny mangel. Den gamla var helt enkelt förbrukad och det får nog vara godkänt med alla år som den har på nacken. Nu införskaffade jag i alla fall en ny och sedan manglade vi de lakan, örngott och handdukar som behövde det. Skönt att ha det gjort!

I fredags så började jag och Sandra diskutera vilka som är de stora mysterierna och enligt henne så är det döden och rymden. Jag måste nog hålla med. När det gäller rymden så var det frågan om den verklígen är oändlig eller om den tar slut någonstans. Fast, om den tar slut, hur tar den slut och vad finns det bakom det? Alltså, det är nog tur att man inte grottar ner sig för mycket i sådana frågor för mycket för då blir man nog knäpp. Att vi inte är ensamma i universum borde ju vara självklart för alla. Jag kan inte förstå folk som faktiskt på allvar tror att vi är den enda planeten med liv. Löjligt! Sedan, hur det livet ser ut på andra platser är en annan sak.... Hmmm, en hel del att fundera på.

När det gäller döden så har vi pratat om det flera gånger. En del tror att allt slutar när vi dör, andra tror att det finns en fortsättning. Jag tillhör dem som är säker på att det finns något mer, är helt övertygad faktiskt. För någon vecka sedan så pratade vi om saken med en person som sa sig vara säker på att det slutar men som jag sa till honom, om det visar sig att vi har rätt så blir du glatt överraskad och om det visar sig att du har rätt så vet vi ändå ingenting om det. Tyvärr finns det ju folk som utnyttjar andra människors sårbarhet och ska ha en massa pengar osv. för att "förmedla kontakter", det tycker jag är skit men för övrigt så finner jag ingen anledning till att folk inte ska få tro det de vill.

Jag har själv varit med om ett par händelser som fått mig än mer övertygad. Dels hade jag besök av en "gubbe" när jag var liten och dels hade jag besök av någon för några år sedan. Det som hände för några år sedan var att jag vaknade mitt i natten och kände att jag inte var ensam i sovrummet. Jag konstaterade att Peter inte låg i sin säng (han satt i vardagsrummet och läste) men att det ändå fanns en otroligt stark närvaro i rummet. Vartenda hårstrå på kroppen stod rakt ut, innan hade jag trott att det bara var något man sa men det var faktiskt så. Jag kände närvaron tydligare än något jag känt tidigare. Jag vågade inte se efter, fast egentligen var jag inte direkt rädd. Till slut, vet inte efter hur länge, så sa jag "var snäll och lämna mig ifred" varpå känslan omgående försvann och jag blev lämnad. Jag funderade mycket på vem det var men jag är nästan säker på att det var min svåger, Michael, som kom på besök. Han var bara 32 år när han gick bort för 13 år sedan.

För ungefär 2 år sedan så var Peter och jag iväg till ett medium. Det var ren nyfikenhet som fick oss att åka dit. Hon kom från England och var bara på besök i Sverige en vecka. Det var ett öppet hus som jag fick höra om där det här mediet förmedlade kontakter till en del av gästena (enligt mediet var det andarna som valde vilka som skulle få meddelanden). Det var helt gratis så vi åkte dit för att se vad det var, på plats kunde man om man ville anmäla sig till privata sittningar som jag har för mig kostade 300 kronor för ca en halvtimme. Vi anmälde oss till henne med våra förnamn, ingenting annat, inte ens vårt telefonnummer. När vi åkte dit så sa jag till Peter att om det skulle funka så ville jag helst höra ifrån Michael. Kanske, kanske kunde Michael även säga att han hade hand om Nappe, vår förra helt underbara hund... (Yorkshireterrier som blev lite drygt 15 år gammal).

Trots detta så hade varken jag eller Peter några som helst förhoppningar när vi åkte iväg. Vi bestämde att vi inte skulle "ge" henne någon som helst information utan bara ta emot. Den första som "kom" var Peters pappa och han började prata om hur stolt han var över Peter (förutsägbart) men sen började det hända saker. Peters pappa och Michael var båda där och de började beskriva omgivningarna där Peter är uppvuxen och där hans mamma fortfarande bor. Hon beskrev precis hur det ser ut och vi kunde inte göra annat än att bekräfta. Det kom någon släkting till mig också men där blev jag osäker på vem det kan ha varit, möjligen min gammelmormor. I vilket fall som helst, helt plötsligt när hon sitter och pratar så tittar hon på mig och säger: "Ni har en liten hund som har gått över till andra sidan", ja sa jag. "Han sitter i ditt knä nu och han är fri och han är lycklig". Då höll jag på att bryta ihop för det var så oväntat. (och just då och där hade jag kunnat betala det tiodubbla för att få höra att Nappe satt i mitt knä, därför kan jag också förstå att det finns människor som lätt kan lura till sig pengar från folk i sårbara situationer).

Därpå så pratade hon en liten stund till om Peters far och bror när hon plötsligt vänder sig till mig igen och säger: "Ni har en ny hund nu". Ja säger jag, vi har faktiskt två nya hundar. Hon lyssnar inte riktigt på att jag säger att vi har två nya hundar utan fortsätter: "Det är en liten hund med ett stort namn, som Brutus". Det var det som fick mig helt övertygad! Även om vi hade två nya hundar (tre nu) så skaffade vi dem med nästan ett helt års mellanrum. Det är små yorkshireterrirar och den äldsta av dem heter.... Brutus! Det är ju inte precis ett vanligt hundnamn. Yorkar fäller inte så vi satt inte med hundhår på kläderna, det fanns INGENTING som kunde ge henne en ledtråd till att vi skulle ha en liten hund som heter Brutus...

Därför, bland annat, så tror jag att det finns mer än det här livet. För att krångla till det ännu mer så tror jag att det är möjligt att vi faktiskt lever flera gånger också. Jag är inte religiös så jag vet inte varför vi ska leva fler gånger men jag tror att det går ut på att vi ska lära oss saker i det här livet och som vi sedan har med oss i nästa. Jag kan tänka mig att vi delvis väljer våra liv, inte att allt är förutbestämt men att vi har valt vissa svårigheter som vi måste klara av redan innan vi kommer till världen. Sedan tror jag att vi kommer till olika vägskäl vid olika tillfällen i livet och beroende på vilken väg vi väljer så sker olika saker. Man kan ju fråga sig vad det är för mening med att folk föds i fattiga länder och aldrig får någon chans till ett vettigt liv eller varför små barn dör. Jag vet förstås inte men kanske finns det en mening med det också, trots att det är svårt för oss att ens tro??? En möjlig teori när det gäller folk i fattiga länder, svältande barn och vuxna skulle ju kunna vara att de själva behöver den erfarenheten samtidigt som vi andra också behöver det eftersom vi behöver det engagemanget.... Nej, det är nog bäst att jag slutar innan jag krånglar in mig för mycket.... Vissa saker kan jag inte se någon mening med.

Så, antingen så finns det en fortsättning och vi får veta allt en dag, eller också så tar det slut och då vet vi ändå inte något om det. Under tiden så får vi göra så gott vi kan, försöka att leva så bra som möjligt, försöka att göra så bra som möjligt av de förutsättningar vi har.

Bästa kursen...

Idag har jag gått första dagen på kursen "Kvinnlig förhandlingspsykologi". Den är helt enkelt suverän!!! Jag gick kursen för 4 år sedan så jag kommer ihåg den väl men ändå är den lika bra idag. Det är nog helt omöjligt att det finns en lika bra och fängslande kursledare någon annan stans. Jag är så stolt över henne!!! (kusin-chefen, "C")

Det är en väldigt bra grupp också, vakna och med bra kommentarer och diskussioner. Jag har själv suttit tyst i princip hela tiden. Det beror inte på att jag är blyg på något sätt eller på att jag inte har något att säga, utan mer på att jag har varit intresserad av deras diskussioner och frågeställningar. När C har ställt frågor idag så har jag många gånger (men långt ifrån alla gånger) kunnat svaret men det har känts lite "fuskigt" att svara eftersom jag dels har gått kursen tidigare och dels har läst kursdokumentationen flera gånger. Nej, det är bättre att låta de andra få chansen att svara och fundera... Jag tror i och för sig inte att C skulle ha haft något emot om jag hade svarat men det var så det kändes.... Vi får väl se hur det blir i morgon.

Det är helt fantastisk hur olika vi tänker och agerar som män och kvinnor. Vi kan mena precis samma sak men sättet det framförs på är olika. Det blir en hel del "AHA-upplevelser", både för mig och för de andra i gruppen. Helt plötsligt så ser och förstår vi varför män reagerar, eller inte reagerar, som de gör på vissa saker. Det här är absolut inte en kurs som "trycker ner" män, långt därifrån. Vi kvinnor måste lära oss att uttrycka oss klarare och mer rakt på sak, det är absolut inte ett dugg konstigt att män i vissa situationer inte alls förstår vad vi menar.

Sandra kom in till stan och mötte mig när jag slutade och sen åkte vi tillsammans till Täby där jag hade ställt bilen. Det var trevligt.

orättvist

Idag berättade Linda en tragisk historia om en familj, hon gav mig deras bloggadress. Jag har läst och gråtit å deras vägnar. En helt okänd familj för mig men deras historia är ofattbar och jag har tänkt på dem hela kvällen...

Ens egna problem som man gnäller över med jämna mellanrum verkar så otroligt små i jämförelse.

Ikväll tände jag ett ljus

seg idag

Känner mig riktigt seg idag efter dagen igår. Jag åkte hemifrån klockan 06.30 och hämtade min kära chef/kusin. Vi åkte sedan ner till Jönköping, eller rättare sagt Huskvarna (det är tydligen lite känsligt det där, trots att man nog måste vara infödd för att veta var gränsen går).

Vi var på besök på ett företag hela dagen. Jag var mest med som chaufför och företaget hade ordnat jättefint för mig med ett eget litet kontorsrum där jag kunde jobba under hela eftermiddagen. Vi åkte hem igen på kvällen och jag var hemma här i huset ca 00.30. Det blev närmare 100 mil för mig tur och retur (eftersom det är nästan 10 mil till chefen också) och en lång arbetsdag.

I morse tog jag mig lite sovmorgon och det var nog tur. Hade mycket att göra på jobbet idag men nu när jag kommit hem så känner jag hur trött jag är. Jag har ont i revbenet och i ryggen också (gnäll, gnäll, gnäll). Ryggen gör antagligen ont för att jag överkompenserar för revbenet.

Idag har det varit ganska kallt ute, fast det kanske bara är för att jag är trött som jag tycker det.

I morgon och på fredag ska jag gå på kurs! "Kvinnlig förhandlingspsykologi" heter den. Jag gick samma kurs för 4 år sedan och det var den absolut bästa kurs jag någonsin har gått på. Jag blev verkligen jätteglad när jag fick besked om att jag skulle få gå den igen. Jag ser fram emot två riktigt härliga toppendagar! 

Brutna revben och färgat hår

För någon vecka sedan så bröt jag minst ett, kanske två revben. Jag vet inte riktigt vad jag har gjort, antingen genom hosta, nysningar eller också hände det något när jag var uppe på vinden. Det är typiskt mig att slå i någonting men inte tänka så mycket på det när det händer, sedan står jag där med jätteblåmärken eller nåt. Fast den här gången tror jag att jag har hostat sönder revbenen. Det har jag gjort en gång tidigare men den gången kände jag direkt när det hände.

Den här gången kunde jag bara konstatera helt plötsligt att jag hade brutit dem/det igen. Sen är det så att efter en dryg vecka så är då som det gör som mest ont. I natt har jag knappt kunnat sova, så fort jag har rört mig så har det gjort ont. Det gör ont att ligga, det gör ont att sitta, det gör ont att stå, det gör ont att gå! Stackars, stackars mig....

Idag råkade det bli hårfärgningsdag här hemma. Jag skulle färga mitt hår och Sandra ville färga sitt underhår svart. När Sandras hår var klart så var det så mycket färg kvar så vi ropade in far i huset. Han ställde upp och är nu återigen svarthårig ;-)

Har inte bestämt mig för vad jag ska göra idag

Egentligen skulle man alltid ha 4 dagar ledigt, jobba 3 dagar och vara ledig i 4. Jag hade det faktiskt så i 6 år när jag jobbade 60 %, då jobbade jag måndag-onsdag bara. Fast då var livet fyllt av så mycket annat, så många "måsten" så jag tror inte att jag uppskattade det lika mycket som jag skulle göra idag. Samtidigt har jag ju ett jobb där jag verkligen trivs, alltså verkligen trivs, för första gången i mitt liv. Jag har trivts till och från på andra jobb också, hade till och med ett som jag tyckte var drömjobbet i flera år. Trots att jag då trivdes så bra så infann sig alltid "söndagsångesten" varenda vecka. Då trodde jag aldrig att jag skulle kunna få ett bättre jobb men där hade jag helt fel. Här har jag bara någon enstaka gång haft en släng av söndagsångest men den har gått över innan jag ens har hunnit tänka tanken klart.

Visst är det jätteskönt att vara ledig men samtidigt så är det underbart att ha ett jobb som man verkligen trivs att gå till. Hmmm, kanske att man kunde ta 4 dagar ledigt en gång i månaden eller så...

Nåja, idag är det i alla fall ledigt och jag har inte bestämt än vad som ska hända. Vi hade en väldigt trevlig påskafton igår hemma hos svärmor. Det enda som var tråkigt då var att vi spenderade större delen av tiden inomhus. Så idag borde man nog vara ute eftersom SMHI lovar ytterligare en härlig dag. Jag känner mig inte speciellt lockad av att pyssla på tomten så kanske jag bara ska ta fram en solstol och sitta och slappa i solen. Samtidigt så borde vi åka och köpa virke till balkongen, vi behöver byta ut hela balkongräcket... Samtidigt så borde jag kratta hela tomten, samtidigt så borde jag ta hand om tvätt och strykning, samtidigt så borde jag röja upp på undervåningen....

Äh, ingenting springer bort om jag låter det vara. Just nu lutar det nog åt att ta fram solstolen...

Världens sötaste påskgubbe!


hittade...

Så har man lärt sig något nytt! Jag råkade hitta mitt borttappade inlägg som jag trodde hade försvunnit. Det låg så fint där när jag gick in under översikt för att kolla mitt konto. Så nu skrev jag andra gången helt i onödan ju. Tid som jag kunde ha använt till andra otroligt viktiga sysselsättningar, som till exempel att spela Mahjong Fortuna på King!

Redo för påskkärringar!

Ibland är det faktiskt ganska tidsödande att blogga! Nu är det tredje gången jag skriver, ungefär samma text. De andra två gångerna har jag råkat radera det jag skrivit ;-). Första gången råkade jag markera en massa text och så skrev jag, varpå allt det gamla försvann, andra gången råkade jag backa i förhandsgranskningen. Så nu gör jag ett nytt försök, är envis till max!

Påskkärringar ja. Jag vet att det finns en hel del folk som inte gillar det här med påskkärringar och som tycker att det bara är tiggeri och som aldrig skulle ha låtit sina egna barn gå påskkärring. Jag tycker att det är en gullig tradition och jag lät med glädje mina tjejer gå så länge de hade lust. Det enda krav jag hade var att de skulle vara glada och trevliga, önska glad påsk och ge alla som öppnade dörren en teckning. Sen var det förstås förmaningen att de skulle vänta med att äta godiset tills de kom hem men den delen höll aldrig...

Påsken är ingen viktig högtid för mig -till skillnad mot julen som är årets viktigaste tid men det får jag skriva mer om när det närmar sig. Påsken har i mina ögon egentligen aldrig varit mer än 4 lediga dagar. Vi hade förstås påskpynt och sånt när ungarna var små men nu har vi ingenting. Jag gillar i alla fall påskkärringarna när de kommer. Vissa år har det inte kommit en enda medan det andra år kommer massor. Vet inte vad det beror på men jag hoppas att det kommer några i morgon i alla fall.

Idag när jag kom hem från jobbet så tänkte jag att jag skulle åka ner till centrum och köpa lite godis så att det var klart tills i morgon. Sagt och gjort, jag plockade ihop en påse på Ica och där var det ett bra pris på 49 kronor kilot. Det stod några före mig i kön och deras påsar kostade 38 kronor, 23 kronor, 19 kronor osv. Så kom då jag med min lilla påse... 125 kronor! Då hade jag ändå tänkt att jag inte skulle ta så mycket...

Nåja, en tradition har jag till påsken. Jag gör små godispaket/godispåsar till de påskkärringar som kommer. Jag tar en bit plastfolie och lägger några bitar i och sedan knyter jag guldsnöre runt. I år blev det av någon anledning 7 bitar i varje, två lite större och fem mindre. Jag vet inte varför men det såg lagom ut. Anledningen till att jag gör mina små paket är flera. Dels så tycker barnen att det är fint att få sitt godis så och jag inbillar mig att de kanske (kanske) väntar med att öppna åtminstone de här små paketen tills de kommer hem. Det gör väl egentligen ingen skillnad, misstänker att det inte är så många påskkärrinar som får i sig så mycket till middag på skärtorsdagen men alltid glädjer det någon förälder... Dessutom så föredrar åtminstone jag att mina, garanterat rentvättade händer, har lagt ihop godiset. Jämfört med om ungarna ska stoppa ner sina, misstänkligen mindre rena fingrar i godisskålen.

25 små paket gjorde jag i ordning. Det finns en himla massa godis kvar så om det, mot förmodan, kniper i morgon så kan jag snabbt fixa 25 till... Eller förresten, jag gjorde 26 stycken paket men ett var en specialare...

Det 26:e paketet är ungefär lika stort som de andra men kanske några fler bitar i men inte så mycket mer, kanske 10-12 bitar men ingen choklad... Jag misstänker nämligen, och hoppas på att det ska komma en väldigt speciell liten påskkärring hit i morgon... Det är i så fall världens mest fantastiska, gulligaste, underbaraste, ljuvligaste, smartaste, snällaste, underbaraste, mest älskade, underbaraste, otroligaste 3-åring... (bildbevis kommer i så fall i morgon) och han gillar inte choklad.  Det finns en annan liten, liten påskkärring också som är precis lika fantastisk men han bryr sig inte om godis, i alla fall inte något godis som jag kan erbjuda utan han föredrar överhäxans godis än så länge....

Puh! Nu har jag ju faktiskt nästan skrivit allt en gång till! Fast det blev inte precis lika som tidigare men det får väl duga ;-)

För övrigt så har det varit massor att göra på jobbet idag. Jag älskar när det är mycket och gärna lite småstressigt. Då är jag i högform. Vill naturligtvis inte alltid ha det så men lite då och då. Jag fick veta att jag med största sannolikhet kommer att få agera chaufför för en liten trip ner till Jönköping fram och tillbaka på tisdag. Min kära chef behöver nämligen hjälp med körningen och det gör jag med glädje. Jag vet inte exakt hur långt det är men det blir väl ca 4 timmar i varje riktning. Ser fram emot att få tillbringa 8 timmar i bilen med chefan!

Jag har sån himla tur... Jag har nämligen:
Världens bästa familj
Världens bästa hundar
Världens bästa jobb
Världens bästa chef
Världens bästa allt...

Teknikberoende

Igår tappade vi av någon anledning Internet under eftermiddagen. Det funkade sedan inte på hela kvällen och helt plötsligt var det 1000 saker som jag "behövde" göra. Funderade på något och tänkte att jag skulle Googla, kolla mina mail osv. osv. och det var högst irriterande att inte kunna göra något av det. Jag började då fundera lite på det beroende som kommit i och med Internet och andra tekniker.

När jag var liten så var det massor av ord som idag är naturliga men som inte ens fanns i vårt ordförråd då. Bland mycket annat: mobil, video, dvd, cd, mp3, videokamera, Internet, Google och alla ord som är förknippade med datorer och Internet, alla TV-kanaler som finns idag osv...

När jag var liten så var telefonen något som satt i jacket, man lyfte luren och den hade en sladd till själva telefonen. Riktigt lyx var det om man till och med hade två telefoner. Jag vet inte om vi skulle ha trott på att telefoner idag är något som alla har i fickan, att vi kan ringa eller messa i princip varifrån vi vill. Att små barn skulle ha egna telefoner eller att telefonerna även skulle ha kamera, musik och allt vad de nu har. Jag minns en gammal Dennistidning från när jag var barn. I den pratade de om framtiden och telefoner och de sa att i framtiden så skulle man kunna ha telefoner där man kunde se varandra i en TV-ruta. Dennis mamma tänkte på saken och kom fram till att det inte alltid skulle vara så bra om folk kunde se henne, papiljotter i håret och allt vad det nu var. Jag minns inte hur gammal jag var när jag läste den tidningen men jag vet att jag tyckte att det var häftigt och jag undrade om det faktiskt skulle bli så i verkligheten... I dag är ju mobiltelefoner en naturlig del av vardagen, vem har inte blivit galen för att man rusat iväg och glömt mobilen hemma? Det konstiga är att det faktiskt inte är så länge sedan den kom, inte så länge sedan den blev en del av vardagen för alla. Jag tror att vi köpte vår första mobil 1993 eller 1994 och det var en "tegelsten". Vi var ganska tidiga med mobil, då var det inte alls så många som hade en. Vi var i Grekland 1994 och jag minns att vi gick och pratade i telefonen där. Vi undvek att ringa eftersom det var förhållandevis dyrt men det var samtidigt coolt att kunna göra det. Det är faktiskt bara 15 år sedan dess...

TV, jag kommer faktiskt ihåg när vi fick två TV-kanaler, TV 1 och TV 2! Innan man skaffade en antenn på taket till TV 2 så kunde man göra något med en antennsladd för att kunna se kanalen hjälpligt, man la sladdarna i ett T har jag för mig. Jag minns att TV 2 skulle visa en tecknad långfilm och jag har för mig att det var TinTin. På den tiden var tecknad film på TV väldigt ovanligt så jag och min bror var jättelyckliga. Pappa hade väl inte hunnit skaffa någon ny antenn så jag och min lillebror kämpade med vårt antennT under hela filmen och lyckades se någon grynig, rörlig massa. Färg TV:ns intåg kommer jag inte ihåg så mycket av. Jag minns att vi åkte i bilen hela familjen och att vi åkte förbi ett hus där de tittade på TV och att mina föräldrar imponerat konstaterade att där inne hade de färg TV.

Vi var garanterat tidiga i min familj med både färg-TV och TV 2-antenn eftersom min far alltid har varit galen i alla teknikprylar. Han kunde gnälla över att behöva betala 50 kronor för ett par skor men dagen efter komma hem med teknikprylar för tusentals kronor. Jag kommer däremot inte ihåg när det skedde eller hur gammal jag var. Jag minns 1979, då var jag 19 år och åkte till New York på semester helt själv. Jag var otroligt imponerad av stan som sådan förstås men även av alla deras TV-kanaler. Jag var där i två veckor den gången och självklart var jag ute på teatrar osv. på kvällarna men vissa kvällar stannade jag kvar på hotellrummet och bara glodde på TV. Inte kunde jag då tro att vi idag skulle ha 100-tals kanaler att välja mellan även här hemma... Ändå är det kanske "bara" 20 år sedan vi fick tillgång till mer än ettan och tvåan, fastän det känns som om det alltid har varit så. Jag minns att vi sa att "nu skulle det alltid finnas något att se på TV", jo visst..........

Samma sak gäller video. Fast där vet jag nästan exakt när vi skaffade vår första. Linda döptes för 27 år sedan och vi hade mottagningen hemma hos mina föräldrar. De hade (förstås) skaffat video och jag var väldigt imponerad. Vi åkte hem och skaffade en vi också. På den tiden var det väldigt vanligt att man hyrde video och det gjorde vi också det första året. Vår var så lyxig för den hade "fjärrkontroll", dvs. dosan hade en jättelång sladd till själva videon så vi kunde sitta i soffan och sätta på och stänga av filmen.

Att alla skulle ha en videokamera var också omöjligt att förstå. Vi skaffade vår första för ungefär 20 år sedan. Innan vi skaffade vår egna så kunde vi ibland låna från min mans jobb. Det var kul att filma men det var ganska jobbigt och tungt. Man bar nämligen en video i en väska på axeln och så gick det en sladd till själva kameran. Väskan var tung och vi spelade in direkt på vanliga videoband. Det blev i stället jättelyxigt sedan när vi skaffade vår egen kamera för den hade små band som man sedan stoppade in i en adapter som såg ut som ett vanligt stort videoband.

Jag tror att vi skaffade vår första dator i början av 90-talet och då var vi väldigt tidiga med det. Datorer hade naturligtvis funnits långt, långt tidigare men det var inte vanligt att man hade det hemma. När man tidigare hörde talas om datorer så var det stora åbäken som fanns på stora företag och myndigheter, inte något som folk hade hemma och skötte sina privata saker på. Bara att skriva ett brev, himmel, jag hade en jättemodern skrivmaskin innan. Inte nog med att den var elektrisk och kunde skriva fort och bra, den kunde radera av sig själv också. Jag behövde bara trycka på en knapp så raderade den den senaste bokstaven eller till och med det senaste ordet om jag tryckte hårdare (eller hur det nu var). Det är mindre än 25 år sedan jag hade den.

Det häftiga är, att alla teknikprylar som vi har idag och som är en naturlig del av vår vardag och som det känns som om de alltid har funnits, faktiskt inte är så gamla. Det mesta har kommit under de senaste 25-30 åren och en del är som sagt, bara 15-16 år gamla. Alltså, som en naturlig del för alla. Det får mig att undra vad som kommer att ske de närmaste, låt säga 10 åren. Vad kommer att vara en helt naturlig del av våra liv om 10 år? Vad kommer att kännas som om det alltid har funnits? Vad kommer att kännas som en nödvändig del av våra liv, något som vi inte "kan" leva utan?

Hå, hå, ja, ja... Det är inte utan att jag känner mig lite gammal just nu. Kanske bäst att skaffa sig en gungstol och sätta sig och stoppa strumpo

Trodde att det varit jordbävning...

Ja, jag var helt säker när jag vaknade i morse att vi hade haft en jordbävning i natt! Jag måste ha drömt att jag vaknade men jag var helt, helt säker. Jag trodde att jag vaknade av att rummet skakade, inte så mycket men tillräckligt för att jag skulle förstå vad det var. Tyckte också att det var några prylar som klirrade lite, typ som om två glas står för nära varandra.

Jag frågade min man i morse och han tyckte inte att jag var riktigt klok! Han satt uppe i arbetsrummet när jag tror att jag vaknade och jag tyckte att det var kontstigt att han inte märkte något. Tyvärr har han nog rätt eftersom det inte står något i tidningarna om det idag.

Grejen är att vi faktiskt har upplevt det på riktigt förra sommaren. Vi var i Turkiet och jag vaknade en tidig morgon av att sängen skakade, min man sov som en stock men jag väckte honom och undrade om vi skulle gå ut. Han tyckte att det var helt onödigt, speciellt eftersom det nästan hade slutat när han vaknade. Det slutade med att han sa till mig att jag hade drömt och så somnade han om. Fast då visste jag att jag inte hade drömt så jag satte på CNN på TV:n och väntade på rapporter. Dessa kom ungefär en timme senare, det hade varit en stor jordbävning utanför Grekland någonstans och det var den vi kände av även i Alanya.

Jag vet att under den "jordbävning" jag upplevde i natt så reagerade jag över att gungningarna inte var lika rytmiska som de i Turkiet förra sommaren men tänkte att det säkert var annorlunda i Sverige. Konstiga drömmar man kan få...

Dags att ta ner julbelysningen kanske

Normalt plockar jag ner julbelysningen vid 20-dagen men i år har jag inte orkat. Jo, allt som är inomhus är nerplockat sedan dess men ute är det fortfarande fullt. Vi har en hel del nämligen och allt står kvar. Jag har varit alldeles för trött för att orka ta itu med det och tidigare har jag ju kunnat skylla på att det har varit för mycket snö och is över sladdarna men nu måste jag nog fixa det idag.
Så, denna dag kommer att ägnas till att ta in en släde med 4 renar, 3 lösa renar (varav 2 med rörligt huvud), 2 snögubbar, 3 julklappar och mängder med slingor och ljusslangar. Det värsta är inte att plocka ner och ta in prylarna utan att de ska packas ihop och upp på vinden också. Vinden är en värld för sig och där är det så fullt med skit att det säkert blir svårt att ta sig fram ens. Så, en vindsröjning står också på programmet. Jag tror inte att jag hinner börja med det idag men i morgon och sen har jag ledigt på måndag och tisdag också så förhoppningsvis så ska saker och ting lösa sig.

Vet annars inte varför jag har varit så trött. Jag fick influensan före jul och det verkar som om jag inte riktigt har hämtat mig efter den trots att det har gått så lång tid. Jag har dessutom råkat ut för ett par rejäla förkylningar (och ett ryggskott) denna vinter så allt kanske hänger samman. Nu ska det i alla fall bli underbart med några dagars ledigt och förhoppningsvis återfå lite energi.

Snacka om bortglömd blogg...

Den senaste tiden har jag följt mina döttrars bloggar och så blev jag sugen på att skriva själv... Jag blev lite sur när jag upptäckte att namnet "linjensan" var upptaget på blogg.se, ända tills jag gick in för att kolla vem det var och upptäckte att det var jag själv!!!

Tydligen, så skrev jag i den här bloggen för drygt 4 år sedan men jag kommer inte ihåg när jag gjorde det!  Jag kommer naturligtvis ihåg händelserna men inte att jag skrev om dem. Jag vet inte heller vad det var som gjorde att jag plötsligt slutade att skriva heller... Undrar om jag är på väg att bli senil eller nåt ;-)

Nåja, efter ett litet uppehåll är jag då tillbaka i den stora bloggvärlden. Vi får väl se vad som kommer att hända på den här sidan. Känner jag mig själv rätt så lär det bli en hel del inlägg men antagligen om helt olika saker från gång till gång.

hits