Brudpar

Brudpar
Visst är de fina! Min dotter och hennes man...

3 nätter kvar!

Nu har jag bara 3 nätter kvar att jobba och sedan vill jag aldrig mer ha ett nattjobb. Åtminstone inte som tidningsbud! Jag har hört massor av folk som tycker att det är ett toppenjobb och jag tror säkert att det är det, för dem, för mig är det mest en plåga... Det ska bli så skönt, så skönt att få sova på nätterna igen...

 

För övrigt har jag varit väldigt i farten hela dagen idag, eller rättare sagt igår, fredag. Gick upp vid 13-tiden och åkte sedan iväg och shoppade i några timmar tillsammans med yngsta dottern. Det var framför allt skor till bröllopet men även lite annat också när vi ändå var igång. Var hemma ganska sent men resten av eftermiddagen och fram till långt efter midnatt satt jag och sydde på en av tärnklänningarna. Tänk så mycket jobb det är för ett bröllop! OCH om en vecka är allt över... eller kanske jag skulle säga att det är då det startar...


shopping och kräftfest!

Idag har jag fått en himla massa gjort! Jag och två av döttrarna åkte till Täby centrum på dagen. Jag var ju tvungen att hitta något att ha på mig till bröllopet... Döttrarna var smakråd när jag provade i princip varenda klänning som fanns i hela Täby centrum. Det var helt hopplöst, jag hittade absolut ingenting. Det fanns ju några som kunde gå an men inget som kändes riktigt bra. Som brudens mor så vill jag ju gärna känna mig lite fin också.. Till slut åkte vi till Arninge i stället och jag gick in på "Lucas och Kajsa", där hängde den perfekta klänningen! Som tur var fanns den i min storlek och jag blev jätteglad! Härligt!!! Sen hittade jag snabbt skor som passade till också, det tog bara några minuter för omväxlings skull. Kom hem efter några timmar och fick lägga mig på soffan en timma och vila, förkylningen är fortfarande jättejobbig.

 

Nu ikväll har vi varit uppe hos dottern och blivande svärsonen på kräftest. Skönt med en kväll när vi kunde sitta ute utan att frysa ihjäl!. 3 kg kräftor på 5 personer lyckades vi sätta i oss (ingen middag ikväll inte!). Jag måste ju säga att det är väldigt praktiskt nu när de har flyttat upp till vårt område... bara att gåöver vägen för att komma hem!


trög dag

Usch! Idag har jag inte gjort något alls inför bröllopet. Jag har mått pest hela dagen och låg i 3 timmar och sov på soffan i stället. Jag måste bli av med den här förkylningen nu...

Bröllopsförberedelser!

Nu är det knappt två veckor kvar tills min äldsta dotter ska gifta sig! Det är inte klokt eftersom det var alldeles nyss som hon föddes.... Jag tittade på bilder tidigare idag från när hon var baby och jag kommer ihåg det som om det var igår. Nu fyller hon 24 om 9 dagar och gifter sig samma vecka. (Själv var jag bara 21 när jag gifte mig och fick henne samma år, då tyckte jag att jag var sen, kanske beroende på att min mamma fick mig när hon var 18).

Nåja, en himla massa är det att göra inför ett bröllop! Jag är fortfarande riktigt, riktigt vrålförkyld och har feber osv men jag har inte ro att bara ligga ner just nu. Jag dimper i säng mellan varven men är uppe igen efter en liten stund. Idag har jag lagt upp en klänning som min brorsdotter ska ha på sig på bröllopet. Jag har sytt lite på den ena tärnklänningen (båda syrrorna är tärnor), den måste jag försöka göra klart i morgon så att jag kan ta itu med nästa på tisdag. Jag har även klätt in en korg med tyg från både brudklänning och tärnklänningar. I korgen har jag gjort små påsar (med tyg ifrån slöjan) där jag har lagt i ris som gästerna kan kasta på brudparet. Riset har jag först tvättat för att få bort rismjölet med tanke på brudgummens svarta smoking. Angående ris förresten, för några år sedan pratades det ju mycket om att man inte skulle kasta ris eftersom fåglarna åt upp det och det svällde i deras magar. Nu har jag hört att det är mer eller mindre en skröna och att det inte alls är någon fara. Hoppas att det stämmer. Vi funderade på att lägga rosenblad i påsarna först men med tanke på att det är ytterligare 3 bröllop i samma kyrka senare den dagen så tror jag att det blir för skräpigt och det är ju tråkigt för dem som kommer senare.

 

Under kvällen har jag även jobbat med sånghäftet som ska vara under själva festen. Det blir ett 10-sidigt häfte i A5 storlek. Framsidan består av en bild som min mellandotter håller på att teckna. Den blir helt otroligt bra när den är klar, jag lägger nog ut den här till beskådande då! (Mellandottern går på serietecknarskolan i Hofors och har ett år kvar, förbaskat duktig!) Sida 2 är förstås menyn, sida 3 är "ordningsregler", 4 och 5 är en presentation av gästerna och resten är blandat med sånger, dikter, citat, små roligheter och bilder från när de var små osv. Jag tror faktiskt att det blir riktigt bra! "Pärmsidorna" kommer vi att lämna in till ett tryckeri för att få upptryckt i färg riktigt bra, resten kan vi själva kopiera.

 

Jag kommer inte att åka och jobba inatt heller. Jag är alldeles för förkyld och febrig för det. Det är en sak att sitta hemma och kunna vila när man vill, en helt annan att sitta och köra bil. Dessutom värker det ordentligt i mitt "nästan brutna ben" idag också. Värre än igår faktiskt, kanske borde ha kollat upp det trots allt. En jobbig följd annars av mitt nattjobb är att jag har fått så himla svårt att somna på kvällarna, skönt att det faktiskt snart är över. Den 9:e är min sista natt... sen hoppas jag få ett "riktigt" jobb i stället!


hits